PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

To byla jízda! Hokejisté HC UP Olomouc předvedli nečekaný obrat!

13. listopadu 2019 napsala Talexa 3 komentáře

V pondělí 11. listopadu nepřijel do Uničova Martin na bílém koni, ale sjeli se tam hokejisté týmů HC UP Olomouc a BO Ostrava Vítkovice Steel, aby odehráli 8. kolo Univerzitní ligy ledního hokeje. A kromě nich i ti, kteří to nemohli bez hokeje vydržet do pátku, kdy zase začíná extraliga.



Pod dohledem 112 diváků začali olomoučtí aktivněji, ale do sítě soupeře puk nedotlačili. Posléze chybovali v obraně a Ostravané toho dokázali využít. První gól dal ve čtvrté minutě Jakub Gelnar, druhý o čtyři minuty později Adam Kropka. Domácí tým se dokázal lehce vzepřít a to gólem Mikuláše Rimmela v deváté minutě. Radost z kontaktní branky ale trvala jen 30 sekund, potom opět skórovali ostravští borci, kterým vrátil dvougólový náskok Kryštof Fejko. Krátce na to měli hosté výhodu přesilovky, kterou ale nevyužili. Stejná situace proběhla na konci první třetiny i u domácího týmu.

Do šaten se tedy odcházelo za nelichotivého stavu 1:3 pro domácí tým.

Krátce po začátku druhé třetiny se zkusil prosadit střelou z mezikruží Jakub Dušan Vaňo, načež z okamžitého protiútoku vstřelil branku hostující Marek Smrčka. Ve 27. minutě navýšil na 1:5 Dominik Plášek a fanoušci HC UP rozhodně nejásali. Ve stejné minutě hráči v zápalu boje převrátili branku na domácího brankáře Martina Molnára, který v této sezoně chytal vůbec poprvé. Bylo vidět, že je trochu otřesený, nicméně v brance zůstal (ono mu vlastně nic jiného ani nezbývalo, protože HC UP s sebou náhradního brankáře neměla). Od té chvíle převzali otěže zápasu hráči domácího týmu a po několika neúspěšných pokusech skóroval ve 32. minutě Jakub Müller a o minutu později Dušan Kerda. Do konce druhé třetiny se už nic zásadního nestalo, pouze byli postupně vyloučeni dva hráči Olomouce a jeden z hostujícího týmu. Stav po druhé třetině - 3:5.
 


Na začátku třetího dějství byl vyloučen hráč Ostravy Kryštof Fejko, který se asi díky tomu zdravě naštval, protože krátce po uplynutí svého trestu vstřelil další branku a skóre upravil na 3:6.

A potom se začaly dít věci. Olomoučtí borci se i za tak nepříznivého stavu nehodlali vzdát a jako správný kapitán jim šel příkladem Dominik Hajšman, který v čase 43:12 korigoval stav na 4:6. Asi to zapůsobilo, protože v 52. minutě přidali další dva góly Dominik Cach a Jakub Müller a bylo srovnáno!

Ostravané byli jako opaření a na nic kloudného se nezmohli. V 53. minutě potvrdil svou roli kapitána dalším gólem Dominik Hajšman, který překonal hostujícího brankáře a upravil stav na 7:6. Olomoucký tým poprvé v zápase vedl a dokázal na Ostravany vyvíjet velký tlak. Zvýšené úsilí olomouckého týmu bylo v 58. minutě korunováno gólem Dominika Cacha. V 59. minutě byl domácí tým oslaben díky vyloučení Jakuba Müllera za hákování, čehož se snažili Ostravané využít a sehráli power play. Docílili ale jen toho, že obdrželi další gól do prázdné branky – autorem byl Dominik Dubovčí, který tím upravil stav na konečných 9:6 pro domácí tým.

Třebaže polovinu utkání měli převahu hosté, tým HC UP byl nakonec ten, který se radoval. Dvěma góly se v zápase blýskli Dominik Hajšman a Dominik Cach, po dvou asistencích si připsali Jan Kropáč a Martin Pěcha – všichni odchovanci HC Olomouc (Dominik Cach momentálně nosí Zlatou helmu jako nejlepší střelec HC UP).

Hráči HC UP předvedli něco, co se hned tak nevidí. Ani za stavu 1:5 se nevzdali, obrátili v podstatě prohraný zápas a nejen že srovnali stav, ale dokonce přidali góly navíc - to chce jen smeknout klobouk a poklonit se. Olomoucký tým fungoval skvěle a odměnou jim bylo (pro leckoho nečekané) vítězství.
 


Fotky z http://hokej.upol.cz

Fanda.
4 roky
reaguje na S.P.A.: Převrácená branka byla impulsem k převrácení hokejového dění v celém utkání.
Jojo, převrácená branka to byl takový signál pro brankáře, že má branku zavřít.
Fanda.
Talexa
4 roky
K článku ještě přidávám odkaz na sestřih zajímavých momentů: odkaz
Talexa
S.P.A.
4 roky
Převrácená branka byla impulsem k převrácení hokejového dění v celém utkání.
S.P.A.