PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Mládí vpřed aneb z Přerova si odvážíme pohár za druhé místo

16. května 2011 napsal Zaky 1 komentář

O turnaji hokejových fanoušků, pořádaný domácím Přerovem, jsme věděli již delší dobu. Zprvu se zdálo, že o turnaj bude velký zájem, avšak opak byl pravdou. Někteří nám svou účast potvrdili, jiní přislíbili, ale bohužel i kvůli kolizi se zápasem české reprezentace s Ruskem nakonec nedorazili. Chtěli bychom poděkovat panu Podlahovi za to, že nám zapůjčil některé hokejky. Dále bychom chtěli také poděkovat fanouškům, kteří dorazili a zároveň reprezentovali olomoucký fanklub.

Do Přerova jsme vyrazili v neděli v ranních hodinách, a to auty a vlakem. Před zahájením turnaje jsme se dozvěděli, že nepřijedou fanoušci Břeclavi. Turnaj změnil tedy svůj harmonogram, což se pro nás nakonec stalo nevýhodou. Pokud bychom hráli systémem každý s každým, tak bychom celý turnaj vyhráli. Nutno podotknout, že olomoucký fanklub reprezentovali mladí fanoušci, doplněni o 3 zkušenější fandy. Vyzdvihli bychom výbornou organizovanou hru našeho mladého týmu, také jeho bojovnost a schopnost se férově porovnat s mnohem staršími a zkušenějšími hráči, hlavně z týmu Hodonína. Tým Hodonína byl totiž zajímavě složený, a to především hokejbalovými hráči. Bylo jasně vidět, že chtěli turnaj za každou cenu vyhrát. Vítězství s Hodonínem v základní části je pro náš tým velkým úspěchem. Před snahou domácího Přerova musíme smeknout, protože organizace takové akce není nic lehkého, proto jim za to patří velký dík. Zápasy se hrály 3 x 15 minut hrubého času.
FOTO - fan-zone.cz

Zápasy v základní skupině:

Přerov – Zlín 1:10 (0:3, 0:4, 1:3)

Přerovští hned od začátku utkání Ševcům nestačili. Zlín se v zápase jevil ve velmi dobré formě, kterou umocnil v poslední sekundě utkání, když vstřelil domácím, Meofans, potupný desátý gól.

Hodonín – Olomouc 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Hodonínští se s námi od úvodu nemazlili, což nejvíce pocítil Jerry, který inkasoval několik seker do rukou, po nichž musel opustit plochu na ošetřovnu. V první třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení, které jsme zkušeně drželi i v třetině následující. Ve třetí třetině nejprve Drtiči šťastně snížili, ovšem bylo jim to málo platné, jelikož svůj hattrick dokonal Fibra, čímž nám zajistil první body v turnaji. Hodonín předváděl tvrdou a místy nečistou hru, s čímž se naše mladé družstvo dokázalo bezvadně vyrovnat.

Góly Mory: 3 Fibra.

FOTO - fan-zone.cz

Zlín – Olomouc 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

První třetinu jsme těsně vyhráli. Ve druhé třetině jsme zapnuli vyšší rychlostní stupeň, čímž jsme utekli HFC Zlín na rozdíl tří gólů. Oba týmy předváděly pohledný hokejbal, který se musel líbit. Utkání bylo vedeno v duchu fair play, i když Pepa nešťastně došlápl, a proto celý turnaj musel odehrát se zraněním. Utkání se dohrávalo v pokojném tempu. Zaujala nás jen pumelenice Slávka od modré, která skončila jen na břevně domácí svatyně.

Góly Mory: Fibra, Dan, Přeca.
FOTO - fan-zone.cz

Hodonín – Přerov 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

V zápase se opravdu jiskřilo. Bylo vidět, že tyto fanouškovské tábory se moc dobře znají ze zápasů 2. ligy. Utkání bylo vyhrocené a provázené mnoha ostrými zákroky. Meo utržilo další porážku, Drtiči se poprvé zaslouženě radovali z výhry.

Zlín – Hodonín 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Fandili jsme Zlínu, protože jsme se nechtěli utkat s Drtiči. Zlínští byli herně lepší, avšak proměňování šancí bylo z jejich strany žalostné.
FOTO - fan-zone.cz

Přerov – Olomouc 1:7 (0:0, 0:2, 1:5)

O všem již bylo rozhodnuto předem, proto jsme mohli v první třetině zhlédnout poklidný hokejbal, který skončil bez branek. V zápase šlo snad jen o prestiž. Domácí staří pardáli opět ke konci nestačili. Po chybě Zoraváka vstřelili alespoň čestný gól.

Góly Mory: Sheppard, Jerry, Urby, Čep, Fibra, Spěva, Přeca.

FOTO - fan-zone.cz


Zápas o třetí místo:

Zlín – Přerov 8:1 (4:1, 4:0, -)

Ševci prokázali své kvality a jasně Meo po dvou třetinách porazili. Po domluvě obou mužstev se třetí třetina neodehrála, jelikož by opět hrozila dvojciferná porážka pro přerovský tým.
FOTO - fan-zone.cz

Finále:

Olomouc – Hodonín 2:4 (2:0, 0:1, 0:3)

Dlouho očekávané finále nastalo. Z tohoto soupeře jsme měli velké obavy, ale nebáli jsme se jeho hry, nýbrž jeho nečistých zákroků. Začátek utkání byl v naší režii, soupeře jsme přehráli a zásluhou Fibry, našeho nejlepšího hráče turnaje, jsme se ujali dvoubrankového vedení. Bohužel po první třetině musel Fibra odejít, což se projevilo na hře první úderné lajny a ovlivnilo asi celý zápas. Drtiči nezklamali, tentokrát však ještě více přitvrdili, což málem odnesl náš nejmenší hráč Urby, kterého pověstná hodonínská 40 srazila nešetrně na mantinel. V tuto chvíli se začala zajímavě měnit pravidla hry. Původně se hrálo na hrubý čas, jenže od druhé třetiny se začal čas prapodivně zastavovat. Zápas gradoval. Jiskřilo to i mezi lavičkami. Ostrými zákroky a slovními výpady se podařilo Drtičům naše mladé mužstvo vyvést z míry, a tím i třemi góly obrátit vývoj utkání. Co se týče rozhodčích, tak musíme pochválit jen Skopiho, který se snažil pískat rovinu, což se o druhém rozhodčím říci rozhodně nedalo. Z Přerova si tak odvážíme pohár za druhé místo a věcné ceny.

Góly Mory: 2 Fibra.

FOTO - fan-zone.cz

Sestava Mory: ZORAvak, Gloci, Přema, Dan, David, Čep, Urby, Jerry, Přeca, Sheppard, Fibra, Spěva, Zonič, Pepa a Slávek88 (kapitán).

Vedoucí mužstva: OTTO a Duklák.

Foto: fan-zone.cz

Jerry
12 let
Obrovská pochvala všem, parádní turnaj. Report je bezvadný 8-)
Jerry