PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Olomouc dala Havířovu tvrdou lekci

12. ledna 2008 napsal oja! 3 komentáře

Dnešní utkání nabízelo souboj dvou týmů, které v nedávné době vypráskali Kometu na jejím hřišti shodně 6:3. Zatímco Olomouc se mohla pyšnit právě tímto vítězstvím, Havířov prohrál v posledním kole doma s beznadějně posledním Šumperkem 1:2.

Zápas započal a ihned na začátku se diváci pobavili neschopností místních časoměřičů spustit časomíru. Když se to nakonec povedlo, ukázaly se na ní takové údaje, že toho pánové na trestné raději zanechali. Hned ve 4. minutě se diváci pobavili znova, tentokrát už ale hokejovou akcí při přesilovce domácích, kdy se odražený puk dostal na modrou k Ondrovi Křížovi a ten bombou nedal Valentovi v bráně hostí žádnou šanci - 1:0. Gól domácí hráče nastartoval a ti určovali tempo hry a Havířov se dokázal jen těžko přizpůsobit. Ve 14. minutě se dostal do velké šance hostů Škoda, ale dnes výborný Žigárdy jeho ránu kryl. Do konce první třetiny se již žádná velká událost, krom zprovoznění časomíry neudála.

V úvodu druhé třetiny měla Olomouc výhodu dvojnásobné přesilové hry, žel jak už to tak v poslední době bývá, gól z ní nepadl. Co se ovšem nepovedlo při přesilovce, zvládla Mora v klasické hře 5 na 5, kdy do brejku ujeli Bouz s Ministrem, první jmenovaný přihrával, druhý v klidu poslal podél gólmana puk do sítě - 2:0. Tento gól hosty hodně srazil do kolen a začali se svým trápením v koncovce, kdy nedokázali proměnit hned několik přesilovek. Krásnou akci ukázali hráči Mory v 38. minutě, kdy Ríša Brančík našel přesnou přihrávkou osamoceného Jirku Ondráčka a ten svým druhým gólem za Olomouc ve svém druhém zápase zvýšil už na 3:0.

Poslední třetinu započala Olomouc opět početní výhodou a narozdíl od několik předchozích ji dokázala využít. Střelcem se stal opět Ondra Kříž, který stejně jako při první brance zužitkoval přesnou přihrávku, tentokrát z pravé strany a propálil všechno co mu stálo v cestě, včetně havířovského brankáře - 4:0. Brankostroj domácích se však nezadrhl ani tady, ve 46. minutě zahrávala Mora přesilovku 5 na 3, několika přesnými přihrávkami dokonale rozebrala obranu Havířova a Milan Ministr mohl v klidu zasunout kotouč do prázné branky - 5:0. Havířov totálně odpadl a na ledě už v tu dobu bylo jen jedno mužstvo a to borci z Hané. Rána za ránou mířila na Valentu a hosté mohou děkovat hlavně jemu, že si z Olomouce neodvezli větší kotel. V závěru utkání zapláli emoce, kdy havířovský Novák bezdůvodně napadl Vencu Meidla a na ledě se tak strhla větší šarvátka, ze které vyšel Novák s trestem na 5 minut + do konce utkání. Úplný závěr utkání si užívali nejen domácí plejeři ale i fanoušci, kteří dokázali na stadionu vytvořit výbornou atmosféru. Velmi šťastný mohl být i Štefan Žigárdy, který udržel svou 4. nulu v sezóně. O dobrém rozpoložení týmu svědčila i děkovačka, kterou hráči dali najevo, jak moc si váží podpory svých nejvěrnějších.

Další zápas hrají Kohouti ve středu od 18 hodin doma proti Jihlavě. Přijďte všeci co můžete i nemůžete podpořit naše borce v dalším souboji o veledůležité body.

Fotky ze zápasu ZDE

sprite
16 let
úplně boží :-P
sprite
beretto
16 let
parada nej :-P
beretto
Kubajz
16 let
Pérfektní zápas to byl!!!
Kubajz