PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

V Přerově to jiskřilo aneb Mora vyhrála na všech frontách

19. srpna 2011 napsal Duklak Žádný komentář

Po několika letech opět vyrážíme za tradičním rivalem do nedalekého Přerova. Na zápas se dopravujeme individuálně, přičemž většina z nás volí pohodlnější způsob přepravy, autem. Nemalá část však cestuje organizovaně, a to vlakem, který se do Přerova přímo nabízí.

FOTO: fan-zone.cz

Na stadion se trousíme po skupinkách. Začínáme se dohadovat, protože přemýšlíme, z kterého místa by se dalo nejlépe fandit. Některým se totiž do klece nechce, a tak odchází na vedlejší tribunu . Většina však zůstává za brankou a pomalu začíná fandit. Zápas nám začíná. Ze sektoru hostí se ozývá první dělobuch, což nás nechává klidnými. Za chvíli se odpaluje druhý, tentokrát přímo pod nohama olomouckých fanoušků. Tento moment měl za následek menší šrámy u pár fanoušků, načež většina z nás opouští sektor hostí a přesouvá se na vedlejší tribunu, kde vytváří druhý kotel.
FOTO: fan-zone.cz

První třetina byla z naší strany zakřiknutá, což se rozhodně nedalo říci o hráčích Mory, kteří se hned od začátku do soupeře zakousli. Zásluhou Jirky Řípy a Romana Ráce vedeme po první třetině 2:0. Přerovský kotel byl pro nás velkým zklamáním, protože ve své podstatě ani žádný nebyl . Čekali jsme z přerovské strany větší podporu, zvláště proto, že se jednalo o derby. Možná si svou podporu a skvělé fandění nechávají až na začátek sezóny.

FOTO: fan-zone.cz

Druhá třetina pokračuje naším obrovským tlakem, z čehož pramení další šance a branky. Prosadil se Lukáš Kucsera a Jirka Řípa, pro kterého to byl již druhý gól v utkání. V této třetině se opět projevuje radikální část kotle za brankou, která roztahuje choreo „Olmütz - Vládci Hané“, přičemž se odpaluje další dělobuch. Rozhodčí okamžitě reaguje tím, že přerušuje utkání. Stadionem se nese: „Vyveďte je ven!“ Pořadatelé se snaží opakovaně našim radikálním fanouškům domluvit. Tuto situaci chce řešit i skupina 20 domácích fans, kteří jdou k sektoru hostí a slovně si vše vyříkávají. Zanedlouho se v utkání pokračuje.
FOTO: fan-zone.cz

Přiostřuje se i na kluzišti, kde dochází k menším šarvátkám, což donutilo domácí k prvnímu povzbuzení, a to tradičním pokřikem „Meo“. My jsme se ovšem zdaleka nenechali zahanbit, a proto jsme začali fandit jako o život. Domácí jsme jasně přeřvávali a celou druhou třetinu jsme pokračovali v dobrém tempu .

FOTO: fan-zone.cz

Poslední třetina se dohrává v klidném tempu, jelikož je již dávno rozhodnuto. Domácí držel bývalý olomoucký brankář Radek Tihlář, díky kterému skončil zápas pro domácí ještě přijatelným výsledkem, 1:5. Pochvalu si zaslouží olomoučtí fanoušci, kteří na Radka nezapomněli a skandovaným pokřikem ho vyvolali . V hledišti již vše probíhá v naprostém klidu. Konečně se začíná, co se fandění týče, rozjíždět kotel za brankou. Druhý kotel se také snaží, ale na tempo z druhé třetiny jsme již nedokázali navázat.

FOTO: fan-zone.cz

Po zápase probíhá tradiční děkovačka, tentokrát však jen s kotlem na sezení. Poté se rozcházíme. Každý po vlastní ose vyráží do královského města, Olomouce. Po zápase proběhla menší grilovačka, při které více klobásek snědli TBO .
FOTO: fan-zone.cz

Celkem se v Přerově sešlo 100 fanoušků Mory. Děkujeme také 4 šternberským fanouškům za jejich podporu na tomto utkání .

Foto: fan-zone.cz

Zatím žádný komentář. Buď první!