PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Fanoušci přehráli hráče Mory a poprvé si odváží pohár

3. července 2011 napsal Zaky 1 komentář

První červencový den jsme si oblíbili, poněvadž přesně ve stejný den jako loni se konal 2. ročník fotbalového turnaje v malé kopané Fan Clubu HCO o.s., a to na umělé trávě ve Slavoníně. Minulý rok jsme nasadili pomyslnou laťku opravdu vysoko, proto bylo velice obtížné se jí alespoň vyrovnat. Jestli se nám to podařilo, posuďte milí účastníci sami.

FOTO - Regionsport.cz

Na tomto webu jsme Vás informovali, že se chystá na turnaj překvapení. Prozradíme, že se jednalo o rozlučku s Richardem Brančíkem, který po konci sezóny 2010/2011 odešel z týmu Mory. Richard se nám nakonec 14 dní před turnajem omluvil s tím, že je v té době na dovolené. S Richardem jsme měli smělé plány, proto nás jeho neúčast mrzela.

Do turnaje se nám přihlásilo celkem 6 týmů, z nichž dva tvořili hokejisté Mory. Museli jsme tedy zrušit kvalifikaci a posunout začátek turnaje na 16:00. Zápasy se hrály 2krát 10 minut, a to v počtu 4 plus brankář. Počasí během celého dne nebylo optimální, nakonec jsme byli spokojeni, že alespoň nepršelo. Stadionem tedy znělo: „Počasí nám přeje, Kuba Bartoň se směje!“

FOTO - Regionsport.cz

Skupinu A jasně ovládli Fans of Slavonín, kteří měli největší problémy hned v prvním zápase s týmem Elektro Otáhal "B". Rozdílovou branku totiž vstřelil Zdeněk Mikuš až v poslední minutě. V dalším utkání si mladší hráči Mory do tabulky připsali tři body, protože si dokázali poradit s Elektro Otáhal "B", přičemž vítězný gól vsítil v 17. minutě Radim Haas. Poslední zápas vyhráli Fans of Slavonín, kteří přehráli mladší hráče Mory.

Mužstvo Mora 1 Elektro Otáhal "B" Fans of Slavonín Body Skóre Pořadí
Mora 1 - 3:1 1:3 3 4:4 2.
Elektro Otáhal "B" 1:3 - 2:3 0 3:6 3.
Fans of Slavonín 3:1 3:2 - 6 6:3 1.
FOTO - Regionsport.cz

Úvodní zápas skupiny B zaskočil všechny přítomné, jelikož v něm prohráli starší hráči Mory s Dynamem Bystrovany. O senzaci se postaral Zdeněk Pitner. Starší hráči Mory si chtěli spravit chuť, což odnesli Kohouti Olomouc, které porazili 8:2, což bylo nejvyšší vítězství celého turnaje. Bylo jasně vidět, že Kohouti se viděli na hřišti poprvé v životě, tudíž jejich šance na úspěch byly mizivé. Kohouti však zabrali v zápase s Dynamem, se kterým dokázali držet krok, a tak jsme se v zápase branky nedočkali. Dynamu však jeden bod ze zápasu s Kohouty stačil k vítězství ve skupině B.

Mužstvo Mora 2 Dynamo Bystrovany Kohouti Olomouc Body Skóre Pořadí
Mora 2 - 0:1 8:2 3 8:3 2.
Dynamo Bystrovany 1:0 - 0:0 4 1:0 1.
Kohouti Olomouc 2:8 0:0 - 1 2:8 3.

FOTO - Regionsport.cz

Své kamarády a spoluhráče přišel podpořit Milan Ministr, Štefan Žigárdy, Jiří Řípa, Jan Mikel a Tomáš Zbořil. Dorazili také mistři světa v in-line hokeji Dalibor Sedlář a Jakub Čuřík. Na semifinálová utkání zavítal mezi nás i Jiří Dopita, který měl podle Petra Haluzy ještě relaxovat na dovolené.
FOTO - Regionsport.cz
Následovaly semifinálové bitvy, které přinesly parádní podívanou. Nejprve Fans of Slavonín díky trefě Robina Peřiny zdolali starší hráče Mory, poté mladší hráči Mory porazili Dynamo Bystrovany, a to až po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd vstřelil novic ze Zlína Jakub Musil, který rozpoutal spontánní radost hráčů Mory.

Zápas Soupeři Výsledek
zápas o 5. místo Kohouti Olomouc - Elektro Otáhal "B" 0:3 (0:0)
1. semifinále Fans of Slavonín - Mora 2 1:0 (0:0)
2. semifinále Dynamo Bystrovany - Mora 1 1:2 po nájezdech (1:0)
zápas o 3. místo Dynamo Bystrovany - Mora 2 5:0 - kontumace
finále Fans of Slavonín - Mora 1 1:0 (0:0)

Konečné 5. místo obsadil tým Elektra Otáhal "B", který zvítězil nad Kohouty Olomouc 3:0. Zápas o 3. místo byl kontumován ve prospěch Dynama Bystrovany, protože starší hráči Mory k zápasu nenastoupili.

FOTO - Regionsport.cz

Velké finále o Putovní pohár Fan Clubu HC Olomouc o.s. ukázalo sílu obou mužstev. Část týmu Fans of Slavonín zúročila své zkušenosti z loňského turnaje, v němž hrála za mužstvo Bouračů. Jejich vítězný gól padl v poslední minutě, a to z kopačky Zdeňka Mikuše, nejlepšího střelce turnaje.

FOTO - Regionsport.cz

Všechna družstva byla po zásluze odměněna pivy Radegast. Třetí družstvo obdrželo minidresy HC Olomouc, druhý tým získal šampus a věcný dar. Vítěz turnaje dostal šály HC Olomouc a Putovní pohár Fan Clubu HC Olomouc o.s., který je vystaven v hospodě Na Hřišti.

Pořadí Tým
1. Fans of Slavonín
2. Mora 1 (mladší hráči)
3. Dynamo Bystrovany
4. Mora 2 (starší hráči)
5. Elektro Otáhal "B"
6. Kohouti Olomouc

Nejlepším střelcem turnaje v malé kopané se stal Zdeněk Mikuš (Fans of Slavonín), jemuž se podařilo vsítit čtyři góly. Jan Hebelka (Dynamo Bystrovany) byl vyhlášen nejužitečnějším brankářem. Oba dostali lahodný mok.

Zápasy se odehrály v duchu fair play, jedinou nepříjemností bylo menší zranění Ralina. Rozhodčí Laďa Stryk udělil jedinou žlutou kartu turnaje, a to Zdeňku Mikušovi "za nemístné poznámky". Fanoušci měli jedinečnou možnost si popovídat s hráči, čehož maximálně využil Arnošt, který půl hodiny bavil Honzu Tomajka. Honza se musel o své neopakovatelné dojmy podělit s trenérem Fialou.

Věříme, že se v příštím roce opět všichni sejdeme ve Slavoníně, tentokrát však již u třetího ročníku. Děkujeme všem, kteří se aktivně zúčastnili, anebo si přišli zpříjemnit páteční odpoledne.

FOTO - Ondřej Kubát


Sestavy mužstev:

Mora 1: Radim Haas, Oldřich Heža, Hynek Kůdela, Jakub Lehečka, Jakub Musil, Matěj Pekr a Roman Rác.

Elektro Otáhal "B": Břetislav Balcárek, Mojmír Hloušek, Jakub Lang, Bronislav Macharáček, Michal Matoušek, Tomáš Mádr, Petr Osina a Josef Silný.

Fans of Slavonín: Martin Kloboučník, Jan Korol, Zdeněk Mikuš, Robin Peřina, František Suchánek, Petr Suchánek, Jiří Šrom a Martin Zabák.

Mora 2: Jakub Bartoň, Petr Haluza, Martin Janáček, Radim Kucharczyk, Alexandr Lhotský, Michal Nedbálek, Jiří Ondrušek a Robin Staněk.

Dynamo Bystrovany: David Bronec, Jan Hebelka, Martin Kohl, Tomáš Marhons, Martin Mikuláš, David Oláh, Zdeněk Pitner a Jiří Pleska.

Kohouti Olomouc: Tomáš Daniel, Jan Dvořák, Jakub Fantal, Petr Holouš, Adam Sekanina, Libor Unzeitig a Václav Vogl.


Statistika střelců:

Jméno střelce Tým Počet branek Pořadí
Zdeněk Mikuš Fans of Slavonín 4 1
Martin Janáček Mora 2 2 2-7
Alexandr Lhotský Mora 2 2 2-7
Jakub Musil Mora 1 2 2-7
Jiří Ondrušek Mora 2 2 2-7
Roman Rác Mora 2 2 2-7
Petr Suchánek Fans of Slavonín 2 2-7
Břetislav Balcárek Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Jan Dvořák Kohouti Olomouc 1 8-23
Radim Haas Mora 1 1 8-23
Petr Haluza Mora 2 1 8-23
Mojmír Hloušek Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Martin Kohl Dynamo Bystrovany 1 8-23
Hynek Kůdela Mora 1 1 8-23
Jakub Lang Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Michal Matoušek Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Tomáš Mádr Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Petr Osina Elektro Otáhal "B" 1 8-23
Robin Peřina Fans of Slavonín 1 8-23
Zdeněk Pitner Dynamo Bystrovany 1 8-23
Adam Sekanina Kohouti Olomouc 1 8-23
Robin Staněk Mora 2 1 8-23
Jiří Šrom Fans of Slavonín 1 8-23

  • Ze samostatných nájezdů se započítával pouze vítězný gól.

Foto: Regionsport.cz, Ondřej Kubát

Duklak
12 let
Letošní turnaj byl velmi vyrovnaný, což se muselo všem přítomným líbit. Pochválil bych také rozhodčí, kteří s přehledem řídili utkání. Obdivoval jsem především výkony Františka Suchánka, který i ve svých 59 letech přehrával mladší protihráče. :-))
Duklak