PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Kohouti potřetí porazili Ostravu a stali se mistry Moravy

12. února 2008 napsal oja! 1 komentář

V posledním kole základní část I.hokejové ligy se hrálo o hodně, Pokud by Mora vyhrála nad tápající Sarezou, stala by se Mistrem Moravy a do PO by šla z druhého místa. Na dálku sváděla souboj s Kometou, která hostila poslední Šumperk, který bude hrát pouze play-out !!

Nástup domácích borců, byl o několik minut pozdržen, protože hostující Sareza dorazila později a možná i to rozhodilo Moru na pár dalších minut. Ve třetí minutě byl vyloučen za vysokou hůl domácí Janečka a hosté přesilovku využili. Mezi Žigárdyho betony se trefil Adam Červenka – 0:1. Domácí fanoušci byli zaskočeni, ale fandit nepřestali. Jenomže nahazovaný puk, který tečoval jeden z domácích borců, propadl Žigárdymu lapačkou a skončil v síti – 0:2. Mora se snažila ihned reagovat, ale její kombinace k ničemu nevedly a střely Brančíka, Pašky a Janečky nechali pouze vyniknout Čecha. Ve 12. minutě se nakonec olomoučtí dočkali gólu, když dvojice Luňák – JANEČKA vyšachovala ostravskou obranu a druhý jmenovaný neměl problém zasunout kotouč do odkryté klece – 1:2. Olomoucký tlak vyvrcholil o chvíli později, když hráli přesilovku 5 na 3, ale kromě střely Kříže, se nic vážného nestalo. Dvě minuty před koncem první třetiny ještě střílel Štach, ale Čecha nepřekvapil. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2.

Druhá třetina začala dohrávanou olomouckou přesilovkou, která ale zůstala nevyužita. Hra byla velice rozháraná, nedařilo se ani na jedné, ani na druhé straně Ve 25.minutě se Dušek dostal za domácí obranu, ale Žigárdyho nepřekonal. Poté hra pokračovala ve své předchozím rázu. Hra 4 na 4 také gól nepřinesla. Ve 31. minutě se ke větší šanci probojoval Bouz, ale netrefil branku. Za dvě minuty se nenápadně uvolnil Novák, který ale Žigárdyho beton nepřehodil. Olomouc se dostala k další přesilovce ve 36.minutě, když se za držení byl na 2 minuty podsadit Řípa. Ani ne po 15-ti sekundách se ale mohl vrátit na střídačku, to když Luňák propasíroval kotouč od Brančíka Čechovi pod betony – 2:2. Ostravští neunesli vyrovnání a Mocek poslal hlavou proti mantinelu Ministra za což si vysloužil nadávky od diváků, ale hlavně 2 minuty, přesilovku ale Mora využít nedokázala. Do konce třetiny už se nic zajímavého nestalo.

Závěrečná část utkání začala opět dohrávanou přesilovkou Mory, ale jako již mnoho předchozích, nebyla využita. Ve 42. minutě Ovšákova hůl zasáhla Janečkův obličej a ten padá. Ovšák ovšem podklouzl a nekontrolovatelně naráží do mantinelu. Z ledu vstává až po několika minutách za doprovodu lékaře týmu. V přesilovce tvrdě pálil Bordowski, ale Čech předvedl skvělý zákrok. Ve 46.minutě se do úniku 2 na 1 dostalo duo Brančík – ŽAJGLA, první jmenovaný přihrává pod padajícím obráncem a Žajgla strhává vedení na domácí stranu – 3:2. V poslední desetiminutovce se Sareza nechala zbytečně vylučovat, tak nepřišel ani její tlak, kterým by se snažila ohrozit domácí vedení, až na střelu Ovšáka, který ale skulinku mezi betony nenašel. Olomouc si tak pohlídala vítězství a zaslouženě i titul Mistra Moravy.

Po děkovačce asi dvě stovky fanoušků vtrhlo na ledevou plochu, aby se přímo zde mohli radovat se svými hrdiny. Po pár fotkách, krátkých rozhovorech, podpisech a poplácávání skončili hráči v šatně a rozradostnění fanoušci do ulic, kde se dal ještě dlouho zaslechnout pokřik: Mistři, Mistři !!!

Nejbližší zápas nás čeká doma v neděli, 24. února v 18 hodin. Ať chytneme jakéhokoliv s možných soupeřů ( zřejmě s výjímkou Kadaně ), uspořádá se v pátek 29.2 zájezd na 4. zápas čtvrtfinálové série. Viz. článek na homepage

VIDEA

Gól na 2:2

Gól na 3:2

Konec a děkovačka

HC MORA OLO
15 let
:-)) dost dobry!!!:-))
HC MORA OLO