PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Po stopách bývalých hráčů...

25. prosince 2008 napsal Bára 7 komentářů

Jistě i mnohým z vás občas vrtá hlavou, kam se někteří hráči poděli a proto jsme se rozhodli, vypátrat pro vás alespoň ty nejvýraznější postavy, které se tady za těch několik sezón, kdy Mora vybojala postup do 1. ligy, objevily.


Jako prvního jsme „vystopovali“ Petra Svobodu, tedy někdější brankářskou jedničku HC Olomouc. Tenkrát hráč Znojemských Orlů a zároveň mladší bratr zkušeného Oldřicha Svobody přišel do Olomouce z Havířova, kde byl na hostování. Předtím ještě působil v domácím klubu HK Hradec Králové, kde vychytal postup do 1. ligy. Na začátku ledna 2005 byl vyměněn za současnou olomouckou jedničku – Štefana Žigárdyho – a odešel tak po téměř dvou sezonách z HC Olomouc do IHC Písek. Situace v českém hokeji Petra znechutila natolik, že po té, co v Písku odchytal baráž a Písek sestoupil do 2. ligy, se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Dle našich informací momentálně pracuje jako obchodní zástupce pro firmu Nestlé.

Další hráč, kterého zřejmě všichni máme stále ještě živě v paměti, je útočník Martin Bouz, který v HC Olomouc nastupoval s desítkou na drese. Martin přišel do Olomouce z extraligového Třince v sezóně 2oo5/2oo6, za Olomouc však nastupoval v rámci střídavých startů již sezónu předtím. Z Olomouce odešel před sezónou 2oo8/2oo9 do slovenského extraligového klubu Dukla Trenčín, kde absolvoval celou letní přípravu, ale těsně před startem soutěže se vedení klubu s Martinem rozloučilo. Martin začal intenzivně hledat náhradní angažmá, nějaké nabídky přišly i ze zahraničí a Martinovy kroky tak vedly až do anglického klubu Squad Guildford Flames, se kterým se drží na špici anglické hokejové ligy.

Dalším hráčem, který stále hraje, je například David Komínek, který v Olomouci působil do konce sezóny 2oo4/2oo5. Ačkoliv se po ukončení kariéry v Olomouci rozhodl s hokejem skončit, dlouho bez něj nevydržel a již brzy začal hrát za Uničov, kde nastupuje po boku bývalého brankáře HCO Radka Tihláře, ale také s olomouckými mladíky Kamilem Rajnohou, Tomášem Sršněm, Lukášem Luňákem, Markem Friebem a také nedávnou posilou – s Petrem Pavlasem.

Do druhé ligy zamířil také Tomáš Vlček, který v Olomouci nastupoval s číslem 44. Ten po odchodu z HCO nastupoval za Šternberk, nakonec však zakotvil v HC Minor Přerov.

Dobře známý bývalý olomoucký kapitán Michal Šafařík sice také po odchodu z HCO nastupoval za druholigový klub, ovšem hned v první sezóně se mu v drese Chrudimi podařilo vybojovat postup do první ligy. Dnes je Michal Šafařík opět kapitán.

Daří se i bývalému olomouckému kohoutu Andrejovi Hebarovi, který přišel do Olomouce z extraligového Třince. Slovinský reprezentant však po dvou sezónách odešel zpátky do rodného klubu, díky čemuž i dostal šanci na Mistrovství světa v ledním hokeji. Momentálně nastupuje za klub HK Jesenice.

Posledním hráčem, za kterým se podíváme, je finský bek Ville Varakas. Ten se u nás sice dlouho neohřál, jistě si však všichni vzpomeneme na jeho dělovku, kterou vypálil do tváře prostějovského protihráče, kterou mu vyrazil „pár“ předních zubů. Odchovanec HIFK Helsinky přišel do Česka hrát za Znojemské Orly, odkud ho však poslali na hostování do HC Olomouc. Villemu, který hokejově mířil podstatně výš, se tak nemůžeme divit, že využil Vánočních svátků k úprku domů, kde na něj navíc čekala jeho přítelkyně. Momentálně hraje na špici finské SM Ligy za klub KalPa.

enselad
15 let
pan Bouz je příklad že kdo chce moc nemá nic,na exligu ani slovenskou nemá,v angliji zlenivý bude hrát tak max za Uničov s panem "vodkou" Komín kem,dlouho se ho tatínek tady snažil protlačit. Hebar už jako vyrost?;-)
enselad
Bára
15 let
Míšo ono se mu není co divit, po tom co ho vyhodili z Trenčína.. vzhledem k tomu, že ještě v říjnu nastupoval v přípravném utkání za HC Opočno (spolu s bratrem Michalem), je myslím rád, že vůbec hraje...
Bára
míša
15 let
To jo, uz vypada jako chlap :-)) :-)) :-)) mazec fotky, i ten Ville :-)) a Bouzisovi se docela divim :N
míša
Bára
15 let
Míšo už to není to kuře co to bývalo viď? :-)) ale sluší mu to, taky jsem koukala, když jsem tu fotku na soupisce našla :-)
Bára
míša
15 let
Andrej hlavne nekde nechal vlasy :-)) :-)) :-))
míša
moravak7
15 let
pěknej článek. hebar vypadá jak ten borec z reklamy na vodku :-))
moravak7
míša
15 let
:-)) :-)) :-)) :-)) :-))
míša