PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Jakub Bartoň a Tomáš Zbořil exkluzivně pro Fan-Zone

2. prosince 2008 napsal Bára 4 komentáře

Oba dva hrajete za Olomouc již několik let, ve kterých jste se stali velkými oporami mužstva. V loňské sezóně byla Mora téměř k neporažení, doma jste si vytvořili nedobytnou tvrz a z venku jste také pravidelně vozili body. V letošní sezóně se ale mužstvu nedaří, hlavně s papírově slabšími soupeři. Čím si vysvětlujete takový rozdíl mezi dvěma sezónami ?

Zbořil: Tak hlavní rozdíl je v tom, že nedáváme góly. To je naše největší slabina, hlavně když hrajeme doma se slabšími soupeři, kteří hrají defenzivně a brání, tak my se do nich tlačíme, ale nedáváme tutovky a naopak dostáváme laciné góly.

Bartoň: Ale tak to bývá, prostě jednou jsi nahoře - jednou dole. Nedá se pořád hrát na špici, i když fanoušci by si to přáli a já to chápu. My hrajeme pro fanoušky a chceme pro to dělat maximum. V létě se nám v přípravě dařilo, každý tam nechal všechno, každý dřel a trenéři nás vedli k tomu, aby bylo vše na 100% a výsledky byly stejné jako v poslední sezóně, ať už jsme hráli s extraligovými týmy nebo turnaj. Takže není problém v příchozích hráčích nebo přípravě... tu jsme začali super, ale pak se nám nepovedly první dva zápasy v lize, což je to nejhorší co se týmu může stát a už se těžko dostává ode dna. Teď určitě nehrajeme žádný super hokej, ale je to tím, že nedáváme góly a v týmu není taková pohoda, jaká by měla být.

Určitě je to i díky nevyužitým přesilovkám. V posledním utkání jste podlehli Kadani 2:1 po samostatných nájezdech. V závěru jste nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3, čímž jste potvrdili, že přesilovky jsou letos vaše slabá stránka. Co si myslíte, že je příčinou?

Bartoň: Nemyslím si, že by se něco stalo, ale prostě nám není nakloněné štěstí tak jako loni. My ten tlak máme, občas přesilovky proměníme, ale neprosazujeme se tolik jako předtím. Ale těžko říct, čím to je. K tomu by měl říct víc Tomáš, já ty góly moc nedávám (smích)

Zbořil: To je ale chyba (smích) My ty přesilovky oproti loňsku nemáme špatně zahraný, rozdíl je v tom, že teď nám to tam nepadá. Střely a všechno máme, ale je to i nervozitou. I když na to se vymlouvat nemůžeme... Sehraný je to dobře, ale chybí nám ta finální část, která loni vycházela a letos prostě nejde.

Nepříznivé výsledky a nepříliš atraktivní hokej mají velký dopad na atmosféru domácích utkání. Jak moc pociťujete klesající návštěvnost při zápasech?

Bartoň: Určitě nám to není příjemný, protože jak už jsem říkal – hrajeme pro fanoušky a měli bychom je nalákat, i když nám to teď nejde. Byli by jsme rádi, kdyby nás jich přišlo povzbudit víc, ale když hrajeme to co hrajeme, tak nemůžeme čekat, že nám budou fandit. Není to příjemný, ale zase na druhou stranu jsou tady aspoň ti, kteří tady byli i před třemi lety a my jsme rádi, že chodí i když se nedaří. Ale určitě se budeme snažit znovu nalákat další diváky.

Většina fanoušků začíná věřit, že se tu příští rok bude hrát extraliga. Napovídá tomu hlavně hra olomouckých. Hráči jako by tušili, že pro většinu z nich tu příští rok nebude místo, a proto nemají chuť a motivaci do hry. Jak to je ?? Tuší snad něco hráči ??

Bartoň: Jestli se tady bude hrát nebo ne, to my nevíme ani neřešíme. A motivace... hrajeme za Olomouc a hlavně každý hraje pro sebe – je to jeho zaměstnání, jeho koníček, každýho to baví a chce to hrát co nejdéle. Když se na to vykašle, tak ho nebudou chtít nikde jinde, když sem ta extraliga přijde. Takže si myslím, že by nás tohle ovlivňovat nemělo.

Zbořil: Já teda ani nevím, že by sem měla přijít (smích). Slyším to poprvé a ti, kteří hrají hokej odmalička, tak jsou naučení jít za vítězstvím a chtějí vyhrávat. Pochybuju že tady někdo hraje tak, že ho to nebaví nebo že příště si nezahraje. Kdo sportuje tak ví, jaký to je vyhrávat nebo prohrávat a odjakživa chce vyhrávat každý.

Oba patříte k těm, kteří si díky spolupráci s extraligovým Znojmem, měli možnost zahrát v jiném prostředí. Jaké to pro hráče vůbec je, když hraje po boku někoho, s kým se nezná a netrénuje s ním?

Bartoň: Já si nemyslím, že je to takový rozdíl, většinou se hraje stejný styl a navíc se vetšina hráčů navzájem zná. Mě to přijde úplně normální, ať hraju za jakýkoliv mančaft, tak chci vyhrát a je mi jedno s kým hraju.

Zbořil: Je to stejný, akorát to je extraliga a ne první liga.

Docela je o vás známo, že svůj volný čas trávíte hraním karet. Pokračujete ve své vášni i v situaci, kdy se mužstvu nedaří nebo vás tato špatná pozice klubu přiměla ke karetní pauze?

Zbořil: Hrajeme pořád. Kluci se odpoledne sejdou a hráváme poker nebo něco jiného. Ono není moc co dělat když je volný den nebo třeba i odpoledne po tréninku, takže nás to baví.

A ještě taková drobnost na závěr. Sledujete nějaké internetové stránky olomouckých fanoušků ??

Zbořil: Já ne.

Bartoň: Já jsem se teď díval na fan-zone, ale to je věc fanoušků, já bych se do toho moc nepletl. (úsměv)

Zbořil - Bartoň
Tomáš Zbořil a Jakub Bartoň

Autorem rozhovoru je MORAvak7 a Bára

Bára
15 let
2Boby myslím, že jim bohatě stačí divadlo některých jedinců při zápase... :-s
Bára
Boby
15 let
Ještě že se na ty stránky moc nedívají,z některých "fanoušků" by museli blejt!:-[
Boby
OTTO
15 let
Móc dobrý jen tak dál....
OTTO
beretto
15 let
8-)
beretto