PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

KONEC SEZÓNY

21. března 2008 napsal moravak7 2 komentáře

Včera skončila pro MORU leotšní sezóna, když prohrála v šestém zápase semifinále na ledě Chomutva vysoko 7:0. Pro všechny olomoucké hráče a fanoušky to i tak byla nejlepší sezóna od první sezóny v druhé nejvyšší lize 2003/2004. Sezóna plná napjatých situací, nervů, radosti, zklamání přinesla do Olomouce nejen 3. místo celkové tabulky, ale také přezdívku Krále Hané !!!

I. část

Cíle MORY, vedené novou trenérskou dvojicí Peťou Vlkem, Peťou Fialou a staronovým vůdcem na ledě Říšou Brančíkem, byli umístit se na 3.-4. místě skupiny Východ a zajistit se tak předkolo play-off. Po loňském posledním místě přišel nejen pro olomoucké fanoušky, ale i pro celou hokejovou veřejnost velký šok. V zápasech s týmy s Východu se z olomouckého stadionu stala nedobytná pevnost, kde si nikdo neodvezl 3 body. Pouze Brno 2 a Ostrava 1. Ostatní odjížděli z hanácké metropole s nepořízenou. Ani v zápasech na hřišti soupeřů Olomouc neztrácela. Po první části držela MORA první pozici ve skupině Východ, což opravdu čekal jen málokdo.

Soupeř - Doma - Venku

Šumperk - 7:1 - 5:4pr.

Třebíč - 4:2 - 3:5

Prostějov - 3:1 - 4:2

Brno - 3:4sn. - 2:1pr.

Havířov - 5:1 - 5:3

Jihlava - 5:2 - 2:4

Ostrava - 4:3pr. - 1:3

Skóre: 53:32, Body: 28

II. část

Poprvé v letošní sezóně se týmy ze skupiny Východ střetli s týmy ze Západu. Ta byla brána za mnohem lepší skupinu s kvalitnějšími týmy se zkušenými hráči. I přesto dokázala MORA získat body z venku. Doma však ztratila všechny body s Chomutovem, Hradcem a Havlíčkovým Brodem. Zajímavé utkání nabídlo 29.kolo, kdy na Hanou přijela Mladá Boleslav. Ve velmi vyrovnaném utkání branky nepadali, rozhodli až nájezdy, ve kterých MORA vyhrála. I přes dobré výsledky byla MORA sesazena z prvního místa, kde jej nahradilo Brno. Olomouc se v tu chvíli spíše zaměřovala na boj o druhé místo, kde se nebezpečně tlačila Ostrava.

Soupeř - Doma - Venku

Chomutov - 1:3 - 1:4

Beroun - 4:1 - 3:0

Vrchlabí - 3:2 - 2:5

Kadaň - 7:5 - 3:2sn.

H. Brod - 1:3 - 3:4sn.

H. Králové - 3:4 - 1:4

Most - 3:2 - 2:1sn.

M. Boleslav - 1:0sn. - 2:7

Skóre: 40:45, Body: 22

III. část

Poslední část znamenala pro MORU zápasy s týmy z její skupiny – Východ. Olomoučtí ztrácely více než 10 bodů na první Kometu Brno a na záda ji dýchala ostravská Sareza v boji o druhé místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále. I když to nikdo nečekal, z Olomouce se stal buldozer, který válcoval soupeře jednoho za druhým. Ze 14-ti utkání prohrála pouze dvě a to doma s Prostějovem a Třebíčí. Všechny ostatní domácí i venkovní utkání dokázala vyhrát a to dokonce všechny v normální hrací době !!! Nejdůležitější utkání se hrálo na Hané 2.2., kdy přijela do té doby první Kometa, která měla náskok už jen 2 body. Ostrava v té době už byla mimo boj o druhé místo. MORA na domácím stadionu, kde se sešlo téměř 4 tisíce diváků, gólem v poslední minutě dokázala Brno porazit a vyšoupnout se do čela tabulky. To už jsi do konce základní části nenechala vzít i přes těžké zápasy v Jihlavě, Havířově a doma s Ostravou. Olomoucká jednička Štefan Žigárdy se stal nejlepším gólmanem s počtem vychytaných nul. Na svém kontě jich měl 8 !!!

Soupeř - Doma - Venku

Šumperk - 6:2 - 7:4

Třebíč - 1:2 - 4:0

Prostějov - 1:3 - 5:3

Brno - 4:3 - 6:3

Havířov - 5:0 - 1:0

Jihlava - 4:1 - 3:0

Ostrava - 3:2 - 7:1

Skóre: 57:24, Body: 36

PLAY-OFF

Předkolo play-off sledovala MORA jen na internetu, protože ji první zápas čekal až 24.2. a svého soupeře do poslední chvíle neznala. Nakonec jim byla Sareza Ostrava. Olomouc v domácím prostředí dvakrát zvítězila 6:2 a 7:3. Na ostravském ledě byli obě utkání velmi vyrovnané a o tom, že se série přestěhuje zpět do Olomouce rozhodl svým hattrickem v prvním zápas bývalý hráč MORY Robert Najdek – 6:4. Druhé utkání, před početným olomouckým publikem, již domácí od 5.minuty vedli 2:0, ale další branku již nepřidali a v prodloužení je skolil vůdce Brančík. V Olomouci se již rozhodlo. Po třetinách 2:3, 2:0, 3:1 se s postupu radovali Hanáci.

Na Olomouc čekal v semifinále soupeř mnohem těžší – KLH Chomutov, který ve čtvrtfinále udolal Vrchlabí 4:1 na zápasy. MORA měla výhodu záčátku série v domácím prostředí. To využila dokonale. Obě utkání navštívilo téměř 9 tisíc diváků a ti se vždy radovali z výhry. Druhý zápas byl mnohem dramatičtější. V něm dokázala Olomouc vyhrát až na samostatné nájezdy. V Chomutově ale Hanáci nikdy nebodovali a nic na tom nezměnil 3. ani 4. zápas série – srovnáno. Nejdůležitější utkání se hrálo 18.3. v Olomouci. Vítěz zápasu mohl již příště rozhodnout. Před skoro vyprodaným hledištěm však domácí podlehli svému soupeři 2:3. Na severu Čech si již Chomutov pohlídal postup a deklasoval Hanáky 7:0.

Přesto, že se MORA do finále nepodívá můžu za všechny fanoušky s jistotou říct – HOŠI DĚKUJEM !!!!

tomas
16 let
vedení je fakt natvrdlý:((( :-s :-[
tomas
Toty
16 let
Základní čast byla velmi dobrá .Hráli jsme nádherný hokej.Play-off byl hodně některé zápasy dramatické a hodně působily emoce.....kluci svůj úkol zplnily....Na téhle sezóně mě nejvíc mrzel zakoncení sezony "debakl" a ochota vedení pro fans. *:((* ;-)
Toty