PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

MORA vede nad Chomutovem v sérii 2:0 ! ! !

12. března 2008 napsal sprite 1 komentář

Po prvním domácím semifinálovém zápase, ve kterém MORA porazila Chomutov 5:2, si na stadion našla znovu cestu více než 4000 fanoušků.

Po vlažném začátku z obou stran, kdy se ale do větších šancí dostávali hosté, kteří využívali chybných přihrávek v olomoucké třetině, se na konci 9.minuty strhla menší šarvátky mezi domácím Ondrůškem a chomutovským Révayem a oba byli posléze vyloučeni. Ve 14.minutě se do nenápadné akce dostal Petr Janečka a střelou z velkého úhlu zaskočil Horčičku mezi betony – 1:0. Po první brance se ovšem znovu začal hrát hokej oku ne moc pohledný a do konce třetiny se mimo pár vyloučených hráčů na obou stranách nic vážnějšího nestalo.

Druhá třetina začal z ostra. Po faulu na domácího obránce se volný puk dostal v mezikruží k Révayovi, který pod víko srovnal – 1:1. Za necelou minutu se nechal vyloučit hostující Hašek a olomouckým stačilo 11 sekund k tomu, aby získali zpět svůj jednogólový náskok. Za Horčičku dopravil kotouč Tomáš Zbořil2:1. Ve 24. minutě využil nedorozumění chomutovských obránců nejlepší střelec čtvrtfinálové série s ostravskou Sarezou Kuba Čuřík a bezmocný Horčička mohl jít střídat – 3:1. Hned po vhazování se do samostatného úniku dostal Charousek, ale Žigárdy ho perfektně vychytal. Pak přišla černá série olomoucké obrany, ve které se během 80-ti vteřin hosté trefili třikrát a to zásluhou Mikšovice, Šípa a v přesilovce Jeslínka3:4. V olomoucké přesilovce, která běžela v polovině zápasu se Bordowski dostal do nadějné akce, ale ztroskotal na Podolkovi. O necelou minutu později se dostali do přečíslení 2 na 1 olomoucký Janečka s Davídkem, když druhý jmenovaný se dočkal přihrávky a zavěsil – 4:4. Do konce třetiny stojí za zmínku už jen fakt, že bývalý olomoucký obránce Všetečka, nyní hrající za Chomutov, zabránil v dorážce do prázdné klece Smejkalovi.

Na začátku třetí třetiny se do šance dostal domácí kapitán Brančík a k následné dorážce Smejkal, ani jeden však Podolku neprostřelil. Ve 43. minutě se olomoučtí ale zaslouženě dočkali. Martin Bouz nacentroval před bránu a Filip Smejkal dokázal kotouč propasírovat mezi betony hostujícího golmána – 5:4. O necelé dvě minuty bylo ovšem znovu srovnáno, když se po dorážce prosadil Jeslínek5:5. Poté se na ledě hodně vylidnilo, když v jednu chvíli bylo na ledě pouze 8 hokejistů. Na začátku 53. minuty si vybral slabou chvilku i druhý chomutovský golmán, a to když ránu Bordowského z velkého úhlu nechal propadnout do sítě – 6:5. Poté začala MORA hrát to, co potřebovala, často kouskovat hru a vhazování mimo obranné pásmo. Zdálo se, že si pohlídá svůj jednogólový náskok, ale hosté se přece jen zmohli na vyrovnání a to když 45 sekund před poslední sirénou vstřelil vyrovnávací branku Tauš 6:6. V tu chvíli byl Podolka už na střídačce a Jeslínek, chomutovský forward, na trestné lavici. Šlo se tedy do prodloužení.

To začínali domácí v přesilovce, ale tu nedokázali využít. Na obou stranách se hrál opatrný hokej, protože si soupeři byli vědomi, co by to znamenalo,kdyby dostali gól. Rozhodčí nevěnoval častým faulům chomutovských hráčů pozornost a vylučoval až v samém závěru prodloužení.

K samostatným nájezdům se jako první postavil domácí specialista, Milan Ministr, a s přehledem zavěsil. Po něm nechal Žigárdyho vyniknout Charousek. Kapitán Kohoutů Ríša Brančík na Podolku také nevyzrál. Žigárdy se zaskvěl i při nájezdu Jíry a tak mohl rozhodnout Zbořil, který ovšem mezírku mezi Podolkovými betony nenašel. Vše tak měl v rukou Bouška, ale hvězda večeru, se jmenovala Štefan Žigárdy a tak mohl celý olomoucký stadion propuknout k vítězným oslavám.

Tom.M.
16 let
Super článek!!! jen tak dál!!!
Tom.M.