PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Mora počtvrté porazila Sarezu a zaslouženě postupuje

4. března 2008 napsal oja! Žádný komentář

Dnes to bude naposled !!! Takový vzkaz poslal olomouckým fandům svým rozhodujícím gólem v Ostravě kapitán Mory Ríša Brančík. Jestli splní svůj závazek bylo zvědavo přes 4000 diváků, kteří dorazili na zimní stadion. A hráči je nezklamali.

O tom, že Branča nemluvil jen tak do větru, nás přesvědčil už po 40 vteřinách, kdy po Žajglově přihrávce zakončoval do poloprázdné klece - 1:0. V 11. minutě to už bylo o dva, když ranou od modré prostřelil Štěpánka Lukáš Chmelíř - 2:0. Olomouc byla pánem kluziště, ale jen do 16. minuty, kdy přišla ledová sprcha. V průběhu 40 vteřin po brankách Hubáčka, Zdenka a Červenky ostravští otočili na 2:3 a stadion oněměl. Plné zuby toho měl i Dalibor Sedlář, který pustil na své místo Štefana Žigárdyho. Mora byla jako opařená a do konce třetiny se již do žádné šance nedostala.

O tom, že Olomouc je mistrem v otáčení skóre nás ve druhé třetině přesvědčil nejprve ranou z úhlu Smejkal - 3:3 a v přesilovce pak ranou z mezikruží asi nejlepší hráč zápasu Kuba Čuřík a v 35. minutě tak strhnul vedení opět na stranu Olomouce - 4:3. Najednou to byli zase Kohouti co se dostali do laufu a hráči Sarezy si tak mohli oddychnout, že po druhé siréně prohrávali jen o gól.

Třetí třetina opravdu ukázala, že se jedná o play-off. Hráči hráli srdcem, jezdili nahoru dolů, zavládly emoce. Ty zaplály hlavně ve 45. minutě, kdy do brankoviště najel Zbořil a známý provokatér Hubáček ho začal zezadu bít. To se nelíbilo Štachovi a Čuříkovi, kteří se vydali bránit svého kamaráda a mela byla na světě. V tu chvíli začaly létat na led různé předměty a Hubáčkovi, na kterého už za trestnou čekali rozzuření diváci, se za katr očividně nechtělo. Tato situace napomohla už tak skvělému olomouckému publiku a chvilkama fandil celý stadion. Hrálo se 4 na 4, když se do samostatného úniku dostal Ríša Bordowski, byl sražen a rozhodčí Minář nařídil trestné střílení. Na to se podle očekávání rozjel Milan Ministr a svou typickou ranou pod břevno zvýšil už na 5:3. Mini byl i u dalšího gólu, kdy v 51. minutě našel nádhernou přihrávkou Ondráčka a ten vymetl pavučinku Štěpánkovi klece - 6:3. Za půl minuty sice Ostrava zásluhou Klimka snížila, ale poslední slovo měli domácí. Skvěle hrající Čuřík se nadechl k famóznímu sólu, kdy si nejdříve položil ostravského obránce, pak i brankáře a zavěsil - 7:4. V tu chvíli už měli všeci o postupujícím jasno. Sareza se již na nic nezmohla a tak se poslední minutky a vteřinky odehrávali s pukem na hokejkách olomouckých hráčů. Po poslední siréně vypuklo na olomouckém zimním stadioně takové nadšení, které jsme již dlouho nezažili.

Hráči a fanoušci si potom užili abnormálně dlouhou děkovačku ( 15 min ) a všichni se můžeme těšit na semifinále s Chomutovem, které začíná v pondělí v 18 hodin na olomouckém zimním stadionu.

Videa:

Děkovačka od Miska68

Ministrův nájezd a gól:

Gól na 4:3 :

Zatím žádný komentář. Buď první!