PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

MORA se přiblížila semifinále

1. března 2008 napsal moravak7 Žádný komentář

Oproti čtvrtečnímu zápasu ( 6:4 ) se na 4. utkání série vypravila velmi početná skupinka. Poprvé v novodobé historii byly vypraveny dva plně obsazené autobusy olomouckých přznivců. Utkání bylo pro oba celky velmi důležité. V případném vítězství domácích by se stav série srovnal na 2:2. Mora ale ukázala bojovnost a odhodlání a v utkání, ve kterém již od 5.minuty prohrávala 2:0 a kdy i rozhodčí nepředvedli nějaký oslnivý výkon, vyhrála 3:2 v prodloužení.

Aktivněji vstoupila do utkání domácí Sareza. V první šanci neuspěl ostravský Řípa. V čase 1:29 byl vyloučen Martin Vyrůbalík a v zápětí ho na hanbě doplnil další olomoucký hráč, potrestaný za mnoho hráčů na ledě. Ostravané zamkli Olomouc v jejím obraném pásmu a dlouho se nemohli prosadit. Začalo se trošku přiostřovat a rozhodčí udělil domácímu Tesaříkovy 10-ti minutový osobní trest za nesportovní chování. Počet hráčů na ledě však zůstal 5 na 3 a Sareza toho využila. Lukáš Venek propálil Žigárdyho mezi betony – 1:0. Přesilovka domácích pokračovala, i když už jen 5 na 4. I tu ale dokázali domácí přetavit v gól. Jaroslav Mrázek ze stejné pozice také prostřelil Žigárdyho a poslal olomouckou jedničku ven z branky – 2:0. Do brány se postavil Dalibor Sedlář, který v dalším průběhu utkání dokázal, že má Mora dva výborné gólmany. V 7.minutě dostali i hosté výhodu přesilovky, ale do vyložené šance se nedostala. Další početní výhodu, ve 13.minutě, už Olomouc odehrála výborně. Jediné co chybělo byl gól. Toho se dočkala až v minutě 19. Kuba Čuřík vyjel zpoza brány a zasunul kotouč za Štěpánkova záda – 2:1.

Ve druhé třetině měla Mora mnoho šancí. Štach, Davídek a ani Bouz v první desetiminutovce druhé periody branku nevsítili. Domácí se do útočného pásma dostávali jen při přesilovkách. Ty však olomoucká obrana zodpovědně bránila a nepustila soupeře do vážnější šance. I v dalších minutách Mora tlačila, ale gól ji nebyl souzen. Na konci třetiny na sebe opět upozornili rozhodčí, a to když ve stejném čase vyloučili Davídka a Švrčka. Ostravská přesilovka 5 na 3 se však rozdělila do dvou částí. Tu první Mora zvládla bezchybně.

Sareza nakonec v přesilovce 5 na 3, dohrávanou z minulé třetiny, nedokázala ani vystřelit. Poté přišla část, kdy na trestnou lavici postupně usedli domácí Klímek ( 2x ) s Ovšákem a za hosty kapitán Brančík s Bouzem. V přesilovkách se však ani jeden z týmů neprosadil. V 47.minutě mohl srovnat stav utkání Brančík. Jeho střela zasáhla pouze tyč. Mora začal svého soupeře kousat. Kříž a posléze opět Brančík však zatím Štěpánka nepřekonali. Osvobození přišlo v 53.minutě. Kuba Čuřík napřáhl od modré a Lubomír Štach těčí poslal kotouč do sítě – 2:2. Následně poslal rozhodčí hosty do 4. V přesilovce se domácí dostávali do šancí, ty však zneškodnil, někdy i s akrobatickým kouskem, Dalibor Sedlář. V posledních sekundách měla Mora na svých hokejkách rozhodující gól. Ten však přišel později

Hosté začali prodloužení náporem a Sareza vyhazovala jen za cenu zakázaného uvolnění. V čase 60:40 přišlo rozhodnutí. Ve skrumáži před ostravským brankářem se nejlépe zorientoval Richard Brančík a poslal do Olomouce jasný vzkaz – v pondělí to bude naposled !!! – 2:3

Nejvěrnější fans Mory ještě večer u Zimního stadionu v Olomouci čekali na své miláčky a několik minut po desáté se jich dočkali. HOŠI DĚKUJEM bylo slyšet v okolí zimáku ještě dlouho.

Odchod fanoušků ze stadionu

Zatím žádný komentář. Buď první!