PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

Z Vysočiny vítězně aneb první výjezd mikrobusem

5. prosince 2010 napsal Duklak 1 komentář

Po delší odmlce se parta nejvěrnějších fanoušků vydává na další výjezd, a to do města hokeje – Jihlavy. Za velké zimy vyjíždíme ve 14:20 z Olomouce. Pro mnohé je překvapením, že se nejede busem, nýbrž mikrobusem pro 24 osob. Tento způsob přepravy jsme zvolili po špatných zkušenostech, kdy nebyl dostatečný zájem o velký bus. Kvůli tomu na některé jedince nezůstalo místo, ale jiné řešení nebylo.

Cesta probíhá jako již tradičně ve velmi dobré pohodě. Během cesty se občerstvujeme ze svých nemalých zásob a Groll s Agentem se starají o dobrou zábavu. Domlouváme se také na dalším výjezdu, který připadá na 17. 12. Ostatním sdělujeme své poznatky z Blavy, kam se příští rok chystáme. Cesta nám rychle utíká a v 16:45 jsme na zimáku. Někteří se jdou ještě občerstvit do místních hospůdek, jiní zaujímají své místo v sektoru hostí. Ti, kteří kritizují úroveň naší plechovky, tak vám mohu říci, že jihlavský zimák je na tom ještě hůř. Záchody, které připomínají doby dávno minulé, zima jak u nás , turnikety nefungující (alespoň u sektoru hostí), sedačky hrozné…

Utkání nám začíná a v sektoru se schází 30 fans Mory. Roztahujeme sektorovou vlajku. První třetina je v celku vyrovnaná, i když domácí mají více brankových příležitostí. Nutno podotknout, že naši chlapci hrají velmi opatrně, ale zato odpovědně. Ve druhé třetině začínáme být lepším mužstvem, což se potvrzuje vstřelením dvou gólů z hokejky Petra Polodny. Atmosféra v sektoru hostí se rázem zlepšila, do fandění se zapojují skoro všichni. V hledišti jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Utkání řídí zkušený rozhodčí a námi velmi oblíbený pan Lacina, který opět nezklamal, i když postupně se začíná jeho výkon zlepšovat. O přestávce se Vlčák zúčastňuje soutěže, ve které těsně vítězí. Svou cenu věnuje na dobročinné účely, což si zasluhuje obdiv. Je vidět, že i fanoušek má dobré srdce .

Na začátku třetí třetiny nás navštíví hlavní kotelník Jihlavy v přestrojení za čerta. Třetí třetina probíhá v naši režii. Kluci si to v klidu pohlídali a po zásluze putují 3 body na Hanou . Probíhá děkovačka, kterou si všichni užíváme. Musím ocenit Kubu Bartoně, jenž je opravdový srdcař a vše si patřičně vychutnává. Když odcházíme, tak někteří padají po namrzlých schodech a přivodí si tím menší zranění . Radek B. si po zápase mění šálu (asi už v tu dobu nevěděl, co dělá ) a v autobuse usíná jako první. Velmi rychle ho napodobuje Tonda, který jako již tradičně nikdy nezklame .

Zpáteční cesta je náročná, jelikož někteří jedinci už nemají co pít, a proto vyžadují častější zastávky . Venku je zima jak v Rusku, okna rychle zamrzají, proto řidič vůbec nevidí na cestu. Zpíváme oslavné chorály a v autobuse se vlní vítězné vlny. Na jedné z přestávek uvidíme auto s jestřábskými symboly, čímž si připomeneme doby dávno minulé. Do Olomouce přijíždíme kolem půl jedenácté.

Jednalo se o vůbec první historický výjezd olomouckých hokejových fanoušků, na který vyrazili mikrobusem! Už se těšíme do Chrudimi!

Foto: Zbyněk Zápotočný, hcdukla.cz

Agent WC40
13 let
Jářku, podařený to výlet. Udělali jsme si tam takovou trošku domácí atmošku. Zdálo se mi, že v Jihlavě fandí jen kotel čítající tak něco kolem 30-40 lidí. Jinak jenom na doplnění ten čert a vrchní kotelník v jedné osobě se jmenuje Ivan. Po zápase jsme se s ním ještě pozdravili u busu těsně před odjezdem. Výjezdy do Jihlavy jsou fakt parádní, jen je škoda, že se nenaplnil velkej bus. Ale i mikrobus dobrej.8-)
Agent WC40