PŘIHLAS SE, KOMENTUJ, ZAPOJ SE!

PřihlásitNový účet

!!! MORA --> VLÁDCI HANÉ !!!

1. února 2008 napsal moravak7 Žádný komentář

Poslední díl bitvy o Hanáckého krále se odehrál v HŽP Aréně v Prostějově. Domácí povzbuzeni výhrou na ledě první Komety přivítali hosty z Olomouce, kteří v posledním domácím utkání podlehli Třebíči 1:2. Do nedalekého Prostějova se vydalo i cca 100 fans Mory, kteří byli rozmístěni po celém stadioně, nejvíce však jich bylo v sektoru určeném výhradně pro ně.

Utkání začalo opatrně z obou stran, ale více ze hry měli domácí, kteří se snadněji dostávali do soupeřova obranného pásma i díky jeho nepřesným rozehrávkám v obraně. Ve druhé minutě dostali Jestřábi výhodu přesilové hry za faul gólmana Žigárdyho. Tuto nabídku však Prostějovští nevyužili. První branka padla ve hře 5 na 5 a jejím autorem byl domácí Lukáš Duba, jenž doklepával puk do poloprázdné branky – 1:0. Mora se snažila o odpověď, ale ránu Vyrůbalíka Štůrala kontroloval. Poté se začalo hrát nahoru dolů, ale ani jednomu týmu se nepodařilo skórovat. Na konci první periody se dostali domácí opět do tlaku a to ve hře 5 na 3, ale Žigárdy držel svůj tým.

Na začátku druhé třetiny ještě domácí dohrávali přesilovku, ale nedokázali se prosadit. V 25. minutě šel pykat za hákování domácí Balčík a Mora ihned využila jeho trest. David Všetečka si ihned po buly najel do volného prostoru, kam mu naservíroval puk Ríša Brančík a střelou k tyči rozvlnil síť Štůralovy svatyně – 1:1. Hosty vyrovnávací gól probudil a na prostějovskou obranu se valil útok za útokem. Ty ztlumil až hlavní rozhodčí, který poslal Olomouc opět do třech. Nejprve byl vyloučen Brančík za zdržování hry a o chvíli později Ondrůšek ( 2 + 10 ) za úder do oblasti krku a hlavy. Výhodů dvou mužů v poli Jestřábi využili a v čase 31:38 Lukáš Duba svým druhým gólem v zápase vrací vedení na stranu domácích – 2:1. Avšak ne na dlouho. V 37. minutě se jako blesk s čistého nebe ocitl před Balčíkem Ministr a backhand-ovou střelou nedal gólmanovi šanci – 2:2. Do konce druhé třetiny se ještě Prostějov snažil o vstřelení branky, ale marně.

Do poslední části vstoupili lépe hosté, ale Ministr ani Brančík nedokázali puk propasírovat za Štůralovi záda. A tak udeřilo na druhé straně. Piecha našel na modré Kotáska, ten už se rozjížděl sám na Žigárdyho, ale byl podražen - trestné střílení. Sám faulovaný Kotásek se rozjel proti Žigárdymu a kličkou do forhendu vrátil vedení opět domácím – 3:2. Olomouci se ale povedla blesková odpověď. O minutu a 31 sekund později se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Petr Žajgla a srovnal – 3:3. V následujících minutách měli domácí další šanci na skórování, ale přesilovka 5 na 3 zůstala nevyužita. Poté byl trošku kuriózně vyloučen prostějovský Pavelek za nepovolenou výstroj a Mora trestala. Ríša Bordowski tečoval ránu Kříže od modré, která nakonec skončila v růžku domácí klece – 3:4. Jestřábi ještě dostali šanci, když byl vyloučen Ondrůšek na 2 minuty za podražení, ale Olomouc pečlivě vyhazovala a bránila. Při prostějovské power-play střílel do prázdné svůj druhý gól v zápase Ministr, který tak popáté v zápase rozjásal olomoucké publikum – 3:5.

Mora se tak po vítězství v Prostějově stává Králem Hané pro sezónu 2007/2008 !!!!

Zatím žádný komentář. Buď první!